Dán-Csala Judit, Your English Steps

Online angol magántanítással foglalkozom. Tapasztalt, angoltanári diplomával rendelkező magántanárként az órákat oldott, jó hangulatban, változatos módszerekkel és tevékenységekkel, a tanítványok igényeihez maximálisan igazodva tartom. Jól tudok alkalmazkodni a különböző elvárásokhoz és tanulási stílusokhoz.  Minden alkalommal lelkiismeretesen készülök, igyekszem mindenkinek személyre szabni az órai tevékenységeket, és úgy tervezni, hogy olyasmivel foglalkozzunk órán, amit jobb nem egyedül tanulni vagy gyakorolni. Az órai kommunikáció nyelve szinttől függően 85-100%-ban angol, nyilván törekedve arra, hogy a magyarra minél kevésbé legyen szükség. Ha csak lehet, játékos és kommunikatív megoldásokat alkalmazok, és arra is fordítok figyelmet, hogy hogyan érdemes tanulni. Egyik kedvelt módszerem, hogy a tanítványnak érdeklődési kör és egyéb szempontok szerint ajánlott olvasnivalót és/vagy hallgatnivalót dolgozzuk fel a következő órán. (Ezzel összefüggésben lásd még autentikus tananyagokkal, eredeti angol videókkal, hanganyagokkal és olvasnivalókkal kapcsolatos szolgáltatásomat.) Szoktam adni “házi feladatot“, és számítok rá, hogy óráról órára készül a tanítvány is, mert egyrészt a hatékony nyelvtanuláshoz nem elég az a pár óra, amit együtt töltünk, másrészt a haladás érdekében építek is a következő alkalomra feladott anyagra.

Gyerekeket (8-10 éves kortól) és felnőtteket (beleértve a szeniorokat, vagyis az idősebb korosztály képviselőit is) egyaránt szívesen tanítok.

Időpont: általában hétköznap 9:00-16:00

(Helyszín offline órák esetén: Bp. XIII. ker. Gyöngyösi sétány környéke)

 

Feltételek

Rólam további információk itt olvashatók.

Kapcsolatfelvételre itt van lehetőség.

Előre is köszönöm a bizalmat!

Tanítványaim véleménye

„Kisgyerekes, dolgozó anyukaként nagyon nehéz beiktatni az életembe a nyelvtanulást. Skype-on keresztül gyorsan, kényelmesen, rugalmasan be tudtam iktatni a munkaidőmbe a heti kétszeri angolórát.
Abszolút elégedett vagyok Judit óráival, mindig tartja magát a megbeszélt időponthoz. Pontosan kezdünk. Érzem, hogy készül az órákra.
Tetszik, hogy gyakorlatias a „tananyag”, valós feladatokat kapok házi feladatként, ez nagyon motivál, hiszem az életben bármikor kerülhetek ilyen/olyan szituációba, ahol ezeket az ismereteket használni tudom majd. Igazából ezek ténylegesen létező videók, weboldalak, amiket angol anyanyelvű emberek is használnak.
Számomra nagyon élvezetesek az órák. Az 50 perces órából legalább 45 percet angolul beszélünk, ami számomra nagy öröm. Gyakran kapok az órán vicces szórakoztató feladatokat, amiktől nem unalmas az óra. Olyan angol anyagokat használunk fel a tanulás során, ami valós anyag; többnyire olyan témákkal foglalkozunk, ami engem érdekel. Sokféle eszközt, csatornát használunk a tanuláshoz, YouTube-ot, különböző weboldalakat, podcasteket, meséket, képeket. Ezek így együtt nagyon élvezetesek, modernek és vizuálisak. Nagyon jónak tartom, hogy anyanyelvi angol emberek beszédét hallgatjuk, nem pedig egy oktatóanyag hangfelvételét.
Számomra a legnagyobb problémát az egyes szavak, kifejezések kiejtése okozza. Maga az angol nyelven való megszólalás. Judit sokat segít ebben. Újra és újra elismételteti velem azokat a szavakat, amelyeket az óra során nem tudtam kimondani. Feljegyzi ezeket a szavakat, és a következő órán elővesszük újra.
Mióta Juditnál tanulok, a mindennapjaim részévé vált az angol. Kicsit mindenhová belopta magát az életembe. Angolra állítottam a telefonom, angolul olvasok cikkeket, angolul nézek filmet. És a minap azon kaptam magam, hogy rengeteg minden megértek írásban, és ez nagyon szuperül érintett. Viszonylag rövid idő alatt nagy fejlődést érzek magamon. Könnyedebben kezelem a nyelvtanulást, inkább játékos dolognak fogom fel. Kezdem elhinni, hogy előbb-utóbb ez menni fog nekem.
Nagyon gyakorlatias, szórakoztató a tanulás Juditnál. Felméri az igényeidet, mi az, ami érdekli a diákot. Megbízható és látszik, hogy nagyon élvezi és szereti azt, amit csinál. Foglalkozik a diákjaival.
Szívesen ajánlom Juditot, már több ismerősömnek is ajánlottam. Van olyan barátom, aki azóta szintén nála tanul angolt skype-on, és nagyon meg van elégedve.”

Szabina

„Számomra a legnehezebb a hallás utáni értés és a beszéd volt. Mindenképpen beszédcentrikus angoltanulási lehetőséget kerestem, valamint fontos volt, hogy online legyen és a kislányom délutáni alvásidejében megvalósítható legyen.
A Judittal való angoltanulást abszolút hatékonynak és élvezetesnek találom. Judit maximálisan figyel az igényeimre, odafigyel és megjegyzi azt, amit mondok neki. Érdekes anyagokat hoz, figyel arra, hogy azok megfeleljenek az érdeklődésemnek. Az óráira való felkészülés fontos része a cikkek, videoanyagok kifejezéseinek tanulmányozása/ megtanulása. Judit órái jó hangulatúak, érdekes témákról beszélgetünk, ezért én kifejezetten várom ezeket az órákat. Amióta együtt tanulunk, a beszédem, a hallás utáni értésem fejlődött leginkább. A minap találkoztam egy német ismerősömmel, akivel angol a közös nyelvünk, és úgy éreztem, hogy gördülékenyebben megy a beszélgetés, mint korábban.
Elsősorban annak való Judit órája, aki a kommunikációján szeretne javítani. (Persze lehet, hogy Judit tart más jellegű órákat is, de én ezt kértem tőle a legelején.) Nagyon meg vagyok elégedve. Nekem kifejezetten tetszik, hogy Judit odafigyel az igényeimre és arra is, amit mondok neki. Meleg szívvel ajánlom őt angoltanárt kereső ismerőseimnek.”

Mariann

„Azért kerestem angoltanárt, mert szerettem volna alkalmazni azt, amit megtanultam angolból. Kismamaként olyan tanárt kerestem, akivel sétálni tudunk kisbabámmal, és közben angolul beszélgethetek. Végül séta helyett online tanulunk, de nagyon elégedett vagyok. Judit mindig felkészült az órákon, és mindent megtesz azért, hogy motiváljon. A Judittal való angolozás teljes mértékben a hatékony és élvezetes angoltanulást szolgálja. Nagyon jó ötlet olyan videós anyagokkal és egyéb más anyagokkal tanítani, ami nem tanulás-szagú, hanem motiváló, így kötetlen beszélgetésbe torkollik a tanítás és közvetve oktatja a tanulót. Nekem ez új volt, hogy számomra fontos, és érdekes videókkal oktat. Ebből kifolyólag nem volt semmi görcsös, nem éreztem soha, hogy nincs kedvem angolozni. Azt éreztem, hogy “de jót fogok megint angolul beszélni Judittal”. 🙂
Úgy beszélgethetek Judittal angolul, hogy közben tanulok is, rámragadnak a szavak, és közben még a design ötleteimet is megoszthatom valakivel. 🙂 Új szavakat tudok beilleszteni a mondataimba, a korábban hibásan használt és most helyretett nyelvtani részek is kezdenek egyre jobban beépülni. Amióta együtt dolgozunk visszajött a régi, időközben kicsit elkopott tudásom, és tovább fejlődött a számomra problémás nyelvtani szerkezetek használata.
Ez a fajta angolóra azoknak való, akik nem szeretnek könyvek felett görnyedni és magolni. Akik szeretik, ha nyelvhasználat alatt ragadnak meg a dolgok. Szívesen ajánlom Juditot másoknak is, és kiemelném az említett motiváló anyagok használatát.”

B. Detti

„Korábban nem használtam élőszóban az angolt, igazából semmi gyakorlatom nem volt abban, hogy angolul beszéljek és közben gondolkodjak is. Az angoltanár kiválasztásakor fontos volt, hogy ne egy kezdő legyen, ne írásbeli gyakorlatokat csináljunk vagy olvassunk fel egy szöveget együtt. De a legfontosabb az volt, hogy van-e pozitív ajánlása valamelyik ismerősömtől. Judit eddigi munkájával és a kapott szolgáltatás értékével nagyon elégedett vagyok. Igaznak érzem, hogy a hatékony és élvezetes angoltanulást szolgálja. Skype-on tartjuk az órákat, de én a munkám során is használok videókommunikációt, így ez annyira nem volt újdonság. Ami új volt, hogy Judit is készül az órákra, bármilyen videót feldolgoz nekem, ha az jobban érdekel, ő is időt szán az óráinkra. Ez nagyon jó! Fejlődöm az angol beszélgetésben és ezt érzem is. Amióta együtt angolozunk, könnyebben értem az angol élőszót és folyékonyabban tudok beszélni. Nem akaszt meg, ha hibázom, vagy nem tudok valamit, akkor megpróbálom máshogy elmondani. Fontosnak tartom még, hogy Judit pontos és az órái beszédorientáltak. Szívesen ajánlom másoknak is.”

Kata

A Judittal való tanulás nekem több szempontból újdonság volt. Egyrészt skype-on keresztül tanulok, amit nagyon szeretek: kényelmes, időtakarékos megoldás, semmiben nem jelent hátrányt a hagyományos oktatáshoz képest. Illetve Judit módszere teljesen más, mint amikkel eddig találkoztam  nyelvoktatás terén. Többnyire előre kiválasztott videókat hallgatok, majd a következő órán ezt dolgozzuk fel. Teljesen egyénre szabottan, az érdeklődésemnek megfelelő videókból kínál választási lehetőséget Judit. Így mindig örömmel készülök, nem száraz “tankönyv ízű” a tanulás.  Szövegkörnyezetben látva-hallva a kifejezések, szavak sokkal jobban megragadnak:), ezáltal hatékonyabb a tanulásom. Emellett az óráink mindig jó hangulatban telnek, mindenkinek csak ajánlani tudom Juditot:)

U. P. Judit

“Juditot jó szívvel ajánlom mindenkinek! Nagyon sajnálom, hogy nem hamarabb találtam rá. Judit mindig maximálisan alkalmazkodik az adott helyzethez. Nagyon kreatív, számomra érdekes anyagokkal készül hétről hétre. Nem kell tartanod attól, hogy az iskolás tankönyvi anyagot gyakoroltatja újra és újra, mivel beszédközpontú óráin vele valóban az élő nyelvet, szókincset lehet elsajátítani és használni.”

Kriszti

“Lányom figyelmét nagyon nehéz fenntartani, iskolai angolórán nem is sikerül. Judit személyre szabott, változatos módszerekkel, játékokkal, kihívásokkal kelti fel az érdeklődését az angol nyelv tanulása iránt. Lányom így aktív részese, nem „elszenvedője” az angolóráknak.” 

A. Ágnes

“Gyermekem, heti egy alkalommal jár a Tanárnőhöz. Bővült a szókincse, a kiejtése is sokat fejlődött, így a kommunikáció már nem okoz neki gondot, illetve az iskolában is gördülékenyebb a tanulás. Bátran ajánlom mindenkinek.”

Márk Édesanyja

“Judit visszatérő tanítványa vagyok. Mindig azt éreztem vele kapcsolatban, hogy “pont erre van szükségem”. Jól ráérzett, hogy mi kell nekem éppen akkor. Ráadásul sikeresen készített fel az állásinterjúra, pedig nem volt sok időnk rá. Oldott hangulatban teltek az órák, mégis érezhetően tudatos volt a haladás, mert Judit lelkiismeretesen felkészült minden alkalommal. Hálás vagyok neki, hogy bátorított, de leginkább, hogy mindent érthetően magyarázott el. Kipróbáltam vele a sétával összekötött angolórát is, amiről szintén pozitív benyomásokat szereztem. El tudom képzelni, hogy ha valaki egész nap csak ül a gépe előtt, vagy nagyon zavarba jön, ha angolul kell megszólalnia, akkor segíthet neki az angol magánóra sétálós formája. Szívesen ajánlom Juditot, szerintem nem fogtok csalódni!”

Erika