TRENDI ANGOL SZAVAK

Olyan viszonylag újonnan elterjedt angol szavakkal, szóösszetételekkel jelentkezem, melyek mára (2020-2021-ről beszélünk) elég nagy népszerűségre tettek szert. 

Az utóbbi időkben tehát gyakran találkozhatunk írásban vagy szóban a következő angol szavakkal, szóösszetételekkel, fogalmakkal. Némelyek viszonylag frissek, mások azért már régebb óta velünk vannak, de talán új csúcsot ért el a népszerűségük (és ennek néhány esetben szomorú aktualitása van).

Mindenesetre úgy érzem, érdemes ismerned ezeket a trendi angol szavakat, ha angol videókat, cikkeket, médiát, azaz úgy általában angol nyelvű forrásokat fogyasztasz.

Minden angol szót vagy kifejezést először angolul magyarázok meg, hogy ezzel is gyakorolj, de közvetlenül utána a magyar jelentést is megtalálod.

Lássuk!

Talán már találkoztál ezekkel az angol szavakkal, fogalmakkal magyar kontextuson kívül is. Ha igen, van egy tippem, hogy ez minek köszönhető! Nyilván olvasol, nézel, hallgatsz angol nyelvű tartalmakat az interneten, többek között YouTube videókat, angol podcastokat, angol nyelvű híreket, blogbejegyzéseket, social media oldalakat. Eltaláltam? Ha pedig még nem találkoztál velük, akkor úgy sejtem, hogy vagy jó ideje nem foglalkoztál a nyelvvel, vagy a tankönyvi angol világában élsz.

Ha engem kérdezel,

én az utóbbi helyett az  autentikus online angol tananyagokat és a velük való, tankönyvmentes angolozást ajánlom figyelmedbe, többek között azért, hogy képben legyél a ma használatos, újkeletű, népszerű angol szavak és kifejezések terén is, vagyis az élő nyelvet tanuld.
Egyébként meg, a fenti listát illetően még azt is javaslom, hogy nézz utána a példamondatoknak, a kiejtésnek, és próbálj saját mondatokkal is előállni, ha az itt szereplő szavakat szeretnéd beépíteni az angoltudásodba.

Ha visszajelzést szeretnél adni, tedd meg itt, vagy közösségi média oldalaim valamelyikén (lejjebb találod a linkeket)! Észrevételeidet privát üzenetben is szívesen olvasom.

 

Ha tetszett a bejegyzésem, oszd meg ismerőseid körében! (Használd a lenti megosztás gombokat!)

Kiemelt kép: Laura Adai, Unsplash