Gyűjtöttem az otthoni, önálló nyelvgyakorláshoz ideális hasznos angol weboldalakat. Ezekben nem fogsz csalódni: igényesek, egyszerűen használhatók (még regisztrációra sincs szükség), bőséges és színvonalas nyelvi tartalmat szolgáltatnak, kifejezetten nyelvtanulóknak szólnak, ráadásul ingyenesek!

Milyen weboldalakról van szó?

Olyanokról, amelyek…

 • kifejezetten nyelvtanulók számára készültek,
 • az önálló gyakorláshoz tökéletesek,
 • értékes, színvonalas és friss tartalmat kínálnak,
 • különböző szintű nyelvtudással is látogathatók,
 • egyszerű és felhasználóbarát a működésük,
 • ingyenesek.

De mire is jók?

 • gyakorolhatod velük az összes angol nyelvi készséget: olvasás és hallás utáni szövegértést, beszédet, írást;
 • bővítheted a szókincsedet;
 • megértheted és gyakorolhatod a nyelvtant;
 • fejlesztheted a kiejtésedet;
 • mindeközben friss információkhoz is juthatsz, érdekes híreket olvashatsz vagy hallhatsz stb..

Biztos vagyok benne, hogy – ha az angolozást komolyan gondolod – a listán szereplő oldalakat szívesen fogod látogatni, mert tényleg a segítségedre lesznek az angoltanulásban.

Az egyes oldalak eltérő fókuszát segítségképpen kiemeltem a címek előtt.

Íme:

OLVASÁS, HALLGATÁS, FELADATOK

Dream Reader

Angol nyelvű szövegek tanulóknak, letölthető szövegértés feladatokkal, hanganyaggal, sőt, szótanuláshoz használható sablonnal.

OLVASÁS, HALLGATÁS

English e-Reader

Könnyített olvasmányok nyelvi szintek szerint, online és letölthető formában, egy részük hangoskönyvként is, a többi pedig elektronikus olvasnivalóként. Feltétlenül érdemes böngészni az anyagok között.

HALLGATÁS, SZÓKINCS, FELADATOK

ELLLO

„English Listening Lesson Library Online”, több mint 2500 ingyenes meghallgatható és megnézhető leckével. Anyanyelvi és különböző nemzetiségű fiatalok párbeszédei vagy monológjai, melyekhez szókincs és feladatok is tartoznak, ráadásul nyelvi szintek szerint kategorizálva.

HALLGATÁS, OLVASÁS, BESZÉD, ÍRÁS, SZÓKINCS, NYELVTAN, KIEJTÉS, FELADATOK

British Council Learn English

Sokoldalú, komplett oldal. Tartalmak széles választékát találod készségek és témák (beszéd, olvasás stb.), életkori csoport (gyerek – LearnEnglish Kids, kamasz – LearnEnglish Teens), felnőtt), nyelvi tudásszint, sőt, célok szerint is (általános vagy szaknyelvi). Az anyagok pedig a legváltozatosabbak: videók, olvasmányok, nyelvtani gyakorlatok, játékok stb.

HALLGATÁS, SZÓKINCS, NYELVTAN, KIEJTÉS, FELADATOK

BBC Learning English

Szórakoztató, ugyanakkor nyelvtanulóknak aranyat érő sorozatok egy helyen: a 6 Minute English és az English In A Minute érdekes témákkal, nyelvi falatkákkal, finomságokkal, a The Grammar Gameshow nyelvtannal, a The English We Speak pedig főleg az élő nyelvi szókinccsel foglalkozik.

HALLGATÁS, SZÓKINCS, NYELVTAN

Voice of America (VOA) – Learn English

Szintek szerinti videók kifejezetten nyelvtanulóknak, nyelvtani magyarázatokkal, szószedetekkel, valamint leegyszerűsített hírek (videóval vagy anélkül) teszik értékessé ezt a nagy múltú oldalt. Sorozatai pl. English in a Minute, English @ the Movies, Everyday Grammar, News Words.

HALLGATÁS, SZÓKINCS, FELADATOK

Breaking News English

Rengeteg angol nyelvű, különböző nehézségi fokú hír, választható gyorsaságban lejátszva, sok-sok – főleg szókincset gyakoroltató – feladattal.

SZÓKINCS, NYELVTAN, OLVASÁS, TESZTEK

Using English

Ezen az oldalon főként nyelvi teszteket (köztük olvasási szövegértésit is), kvízeket, illetve a referencia anyagok között nyelvtani magyarázatokat és szószedeteket (kifejezések, vonzatos igék) találhatunk.

KIEJTÉS

Forvo

Ezen az oldalon rákereshetsz egy-egy szóra, aminek bizonytalan vagy a kiejtésében, és meghallgathatod, hogyan ejtik ki különböző anyanyelvi beszélők.

SZÓKINCS, NYELVTAN

Tatoeba

Egy közösségi alapon működő oldal, amely arra szolgál, hogy egy-egy szó használatát szövegkörnyezetben tanulmányozhasd. Elég megadni egy szót, kapsz hozzá egy csomó példamondatot. Sőt, még a fordítást is, ha beütöd a magyar nyelvet célnyelvként. Különösen értékes a szótanulásnál, vagy ha kételyed lenne, mondanak-e ilyet az adott nyelven. Vagyis, új szó esetén érdemes rákeresni ezen az oldalon, hogy milyen kontextusban szokott leggyakrabban előfordulni.

SZÓKINCS, NYELVTAN, BESZÉD, HALLGATÁS

EngVid

Bár a „hallgatást” itt is feltüntettem, ez az oldal nem hallás utáni szövegértésben utazik. Itt videó-leckéket vehetsz anyanyelvi tanároktól a legkülönfélébb angol nyelvi témákban. Szűkítheted a kínálatot a neked tetsző téma, a nyelvi szint és a tanár kiválasztásával.

NYELVTAN, SZÓKINCS

Clark and Miller

Gabriel Clark kellemes humorral átszőtt blogja fantasztikusan jó nyelvtani magyarázatokkal és szókincsfejlesztő posztokkal segíti a nyelvtanulókat.

NYELVTAN, SZÓKINCS, FELADATOK

Learn English Today

Nyelvtani magyarázatok, közmondások és idézetek gyűjteménye, szókincs, valamint gyakorlófeladatok.

NYELVTAN, FELADATOK

English Grammar

Minden, ami angol nyelvtan. A baloldali menüben téma szerint válogathatunk, fent pedig a lecke letöltése (download lesson) menüpont alatt időrendben láthatjuk az anyagokat.

Remélem hasznosnak találod ezt a gyűjteményt! Örömmel fogadom a visszajelzéseket, bátran vedd fel velem a kapcsolatot! Ha tetszett, akkor ne fogd vissza magad, a lenti gomb segítségével máris megoszthatod az ismerőseid körében, a Facebook oldalamat pedig lájkold és kövesd a további hasznos tartalmakért!

Nézd meg, hátha szolgáltatásaimmal  még többet segíthetek Neked! Ha még bizonytalan vagy, iratkozz fel a hírlevelemre!

Köszönöm!

Sok sikert az angolozáshoz! 🙂

Fotó: Bruce Mars, Pexels